Caută
Close this search box.

Apele Române plătesc avocaţi, deşi au departament juridic

apele române

Ceea ce s-a vădit la TVR, cu Doina Gradea, ori la Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache (PSD), pare a fi o metodă de deturnare de bani.

Deși are un departament juridic care se află în subordonarea Directorului General, Apele Române au cumpărat servicii juridice. Banii au ajuns la un avocat care a fost generos plătit de Primăria București: aproape un milion de euro, informează jurnalistul Petre Bădică, pentru Newsweek.ro.

Între 19 aprilie 2019 și 31 decembrie 2019, compania Apele Române a plătit „din surse proprii” „servicii de consultanță și asistență pentru A.N. Apele Române în vederea eliberării domeniului public al statului, reprezentat de două imobile terenuri situate pe raza localității Sinaia”.

Oficialii au explicat că au nevoie de „servicii juridice pentru protejarea drepturilor de proprietatea publică și exercitării dreptului de administrare cu privire la terenurile situate pe raza localității Sinaia… constând în servicii de consultanță, asistență și reprezentare pentru A.N Apele Române în vederea eliberării domeniului public”.

Pentru aceste servicii juridice, compania Apele Române a plătit „75 euro/oră la care se adaugă TVA servicii care se vor presta până în cuantum de 98.000 de lei fără TVA”. Nu este clar dacă aceste servicii au continuat și de la 1 ianuarie 2020, Apele Române nepublicând achizițiile publice făcute anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri