Caută
Close this search box.

Avertisment INSP: În şcoli a crescut numărul accidentelor produse de lămpile UV. Nu susţinem această metodă

Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au lansat un avertisment cu privire la creşterea numărului de accidente produse de folosirea nechibzuită a lămpilor UV. Aceştia mai spun că nu este recomandată utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ.

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ, sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel, tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie”, potrivit comunicatului INSP.

Această metodă este specifică unităţilor sanitare, de dezinfecţie a aerului şi suprafeţelor din încăperi. Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie făcută numai de persoane calificate. În încăperile în care acestea funcţionează nu trebuie să fie persoane, existând pericolul apariţiei unor probleme de sănătate.

„Atragem atenţia că măsurile de curăţenie şi cele de aplicare a produselor de curăţenie şi a dezinfectanţilor prevăzuţe atât în recomandările naţionale cât şi în cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvenţa şi perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfăşurării activităţilor educative. Igiena mâinilor, igiena respiraţiei, evitarea aglomeraţiei, aerisirea frecventă a spaţiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID – 19. În concluzie metoda dezinfecţiei cu UV nu reprezintă o opţiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în şcoli”, potrivit aceleiaşi surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri