Caută
Close this search box.

Băiatul lui Ion Raţiu cere A.U.R. să şteargă de pe Facebook imaginea cu poza tatălui său şi sigla partidului

ion raţiu

Nicolae Rațiu, fiul lui Ion Rațiu, solicită AUR să șteargă de pe Facebook postarea în care ” imaginea lui Ion Rațiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR”.

„Solicit partidului Alianța pentru Unirea Românilor să șteargă postarea în care imaginea lui Ion Rațiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR și să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Rațiu cu simbolurile, doctrina și imaginea partidului. Ion Rațiu nu a susținut niciodată poziții bazate pe discriminarea semenilor cu credințe, valori, principii sau indicatori identitari diferiți (etnie, religie etc.).

Ion Rațiu a susținut o societate democratică deschisă, tolerantă, unită, în defavoarea propagării unor idei care dezbină și incită la ură.

Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România și cred cu tărie că exercițiul dialogului democratic, așa cum îl înțelegea Ion Rațiu, trebuie să se bazeze pe respect și dragoste față de semeni, nu pe popularizarea unor poziții extremiste și periculoase.

Ion Rațiu a promovat și a luptat pentru garantarea Libertății de Exprimare, fără a uita însă de prevederile art. 30, alin. 6 și alin.7 din Constituția României:

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii, îndemnul la război de agresiune, la ura națională, rasială, de clasa sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violență publică, precum și manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”, a scris Nicolae Rațiu, pe Facebook.

Într-o postare în care sunt atacați zeci de intelectuali români, liderii AUR l-au ștampilat pe Ion Rațiu cu sigla partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri