Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București a declarat, luni, 15 februarie, că este puțîn probabil că persoanele vaccinate anti-Covid să repete vaccinarea în acest an.

Medicul a explicat că informațiile de până acum arată că imunitatea este asigurată până la opt luni, iar cercetările continuă, astfel încât vaccinurile să aibă un răspuns pe termen lung și pentru mai multe tulpini.

„Există pericolul că cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura, tulpini noi de virus care amenință că fiind o nouă provocare pentru următoarea perioada.

Dacă vorbim însă de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut și puțin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate”, a spus Mahler.

Întrebată cât durează imunitatea după vaccinare, Beatrice Mahler a spus că cercetările și informațiile publice de până acum „merg spre surprize pozitive, întrucât s-a constatat că există o acoperire a imunității cu anticorpi la opt luni”.

85 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here