Realizatorul Ionuț Cristache, de la TVR, vrea să știe ce s-a discutat despre el în ședințele conducerii TVR. A cerut stenogramele ședințelor Consiliului de Administrație, în care s-au discutat lucruri legate de el.

Cererea lui Cristache a ieșit la iveală, după ultima ședință a Consiliului de Administrație. Date din ședință, obținute de Paginademedia.ro, arată că membrii CA TVR „au fost informați cu privire la baza legală pentru solicitarea domnului Ionuţ Cristache, cu privire la fragmente din stenogramele CA în care este menţionat numele său”.

Cristache a explicat care au fost motivele pentru care a cerut date din ședințele CA, care au caracter confidențial în general.

„Temeiul legal prin care am cerut acele date este Legea 544/2001 (n. r. – a liberului acces la informațiile publice)”, spune Ionuț Cristache.

Acesta continuă:

„Există un grup intern în care sunt atacat constant de anumite persoane. Toate postările din respectivul grup făceau trimitere la ședințele CA și am vrut să văd ce se întâmplă acolo.

Am cerut transcriptul ședințelor în care s-a vorbit de mine. Se confirmă lucruri, după ce am văzut stenogramele. Mă discreditează și se leagă cumva de veniturile mele.

Niște oameni și-au făcut o misiune din a mă ataca. Nu zic nimic concret, doar insinuează”, menționează realizatorul.

Cristache vorbește și despre ședințele CA și face acuzații cu privire la unii membri ai Consiliului de Administrație, însă fără a nominaliza direct pe cineva.

„Sedințele CA-ului sunt cu mult mai contondente și acuzatoare decât postările din grupul respectiv.

Unii oameni din CA și-au făcut un scop în viață să doarmă pe la ușile miniștrilor și ale oamenilor politici. Unii caută, întreabă, cotroboie prin sertare după documente, după contracte, se comporta ca niște milițieni”, spune el.

„Contractul meu la TVR se reînoiește anual. Nu consider că sunt plătit din bani publici, ci din banii pe care TVR îi produce din publicitate”, a declsarat Ionuţ Cristache.

„Mi-am făcut”, a spus acesta, „mereu targeturile de audiență, care sunt confidențiale, dar cu multe zeci de procente peste media stației. De asemenea, toate contractele sunt confidențiale. Eu am semnat un contract cadru pe care l-am găsit la TVR și pe care instituția îl folosește”, conchide moderatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.