Caută
Close this search box.

Cădere pe piaţa criptomonedelor, după eşecul Bitcoin

bitcoin

Bitcoin a încercat să spargă recordul de 50.000 de dolari pentru o unitate. Cu toate acestea, nu a reușit să urce decât până undeva aproape de 49.700 de dolari.

În timp ce încerca să atingă un nou record de valoare, investitorii s-au trezit că au nevoie de lichiditate pentru a cumpăra Bitcoin, astfel văzându-se nevoiți să vândă din restul criptomonedelor pe care le aveau în portofolii.

Așa se explică faptul că monede precum Ethereum, Litecoin și alte criptomonede alternative au pierdut cel puțîn 10% din valoare. Pe de altă parte, la primele ore ale dimineții o monedă precum Cardano deja ajunsese să piardă peste 20%.

De obicei, când Bitcoin urcă în preț, trage după ea și restul criptomonedelor din piață, însă acest lucru nu s-a întâmplat și de această dată, tocmai din motivul menționat mai sus: investitorii și-au vândut o parte din restul criptomonedelor, pentru a cumpăra Bitcoin.

Acesta este unul dintre cele mai sensibile praguri pentru Bitcoin, având în vedere că se preconizează că până la finele anului ar putea ajunge undeva la 100.000 de dolari.

Această sumă este una dintre cele mai conservatoare predicții date de investitori, analiști financiari și miliardarii care mizează pe creșterea Bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri