Caută
Close this search box.

Cadrele medicale din Republica Moldova vor fi vaccinate Covid. Mulţumită României

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că, mulțumită României, care a donat o primă tranșă de 20.000 de vaccinuri, cadrele medicale din această țară vor putea fi imunizate în totalitate, împotriva coronavirusului.

România a primit aceste vaccinuri ca membru UE.

„O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova.

Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă, din cele 200 000 de doze de vaccin, promise de România.

Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîţu, și poporului român, pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a anunțat Maia Sandu, pe Facebook.

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență, prin care România acordă un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, a anunțat prim-ministrul Florin Cîţu.

„În ședința de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri și câteva ordonanțe, cea mai importantă este ordonanță de urgență prin care am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri.

Este o donație pe care o vom face, este prima tranșă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova. Astăzi a fost aprobată ordonanță de urgență, după ce o să fie publicată ordonanță de urgență va fi nevoie de hotărâre de guvern pe care o vom aprobă, dacă este nevoie, într-o ședință online, pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova, cât mai rapid”, a declarat Florin Citu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri