Caută
Close this search box.

Câmpul de sonde din Ocna Mureș a fost transformat în muzeu în aer liber, dedicat sării

ocna mureş

Primăria oraşului Ocna Mureş (județul Alba) vrea să transforme câmpul de sonde din localitate în muzeu în aer liber.

Investiţia ar urma să fie realizată din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional, și are o valoare estimată de aproximativ 5 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților primăriei, administrația locală, Ministerului Economiei și SNS Salrom SA intenționează să realizeze un muzeu al sării, în aer liber, folosind fonduri europene nerambursabile.

”Acest obiectiv este unic în Europa și dorește să utilizeze resursele naturale și istorice ale exploatării de sare din orașul Ocna Mureș, respectiv câmpul de sonde din centrul orașului. Proiectul are o valoare estimată de peste 5 milioane de euro și realizează în primul rând reabilitarea, ecologizarea și amenajarea câmpului de sonde din centrul orașului” – primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Consilierul europarlamentarului Mircea Hava, Nicolaie Moldovan, se întâlnește în această săptămână cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene și cu cei ai SNS SALROM SA, pentru a stabili pașii tehnici necesari pentru realizarea acestui proiect.

Este vorba în principal despre modul de asociere, având în vedere că Ministerul Economiei este, prin SNS SALROM SA, proprietarul terenului etc. Zona vizată, câmpul de sonde din centrul orașului, este în prezent dezafectată și are nevoie de o soluție urbanistică.

Ocna Mureș este unul dintre cele mai sărace orașe din județul Alba. Administrația locală încearcă revitalizarea zonei prin alte două investiții importante, care sunt mult mai avansate decât proiectul Muzeului Sării.

Este vorba despre o bază de tratament și agrement aflată în construcție, care trebuie finalizată în acest an și de un complex sportiv, aflat acum în faza de licitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri