Caută
Close this search box.

Cazul „Matei Balș”: Al doilea deces al zilei

Încă o persoană a murit, marți, în urma incendiului de la Institutul Național „Matei Balș”, ceea ce face ca bilanțul să ajungă la 10 morți. Este al doilea deces al zilei care a fost înregistrat la un pacient de 80 de ani, transferat la Spitalul Universitar de Urgență din București.

Ministerul Sănătății a anunțat marți încă un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, avea multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat.

Ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului, potrivit Ministerului Sănătății.

Tot marți dimineață, a fost anunțat un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă.

Pacienta era în stare gravă, intubată, avea comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS-Cov-2.

Ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului, potrivit Ministerului Sănătății.

Nouă dintre pacienții transferați la alte spitale din București după incendiul de la Institutul Național „Matei Balș” sunt în stare gravă, unii dintre ei în Terapie Intensivă, a transmis, marți, Ministerul Sănătății.

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București au fost transferați 11 pacienți, aceștia fiind în stare stabilă, staționară.

la Spitalul Universitar de Urgență din București sunt doi pacienți în stare stabilă, un pacient intubat (ATI), în stare gravă și un pacient în stare foarte gravă, resuscitat, ventilat, intubat.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” din București au fost transferați 6 pacienți. Dintre ei, patru sunt în stare stabilă, unul este în stare gravă, instabilă. Un pacient a fost externat luni.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București au fost duși, după incendiul de vineri, șase pacienți. Dintre ei, doi sunt internați în ATI, unul fiind în stare gravă, iar patru pacienți sunt în stare stabilă.

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București sunt 3 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul Militar Central din București sunt patru pacienți, dintre care doi în secția ATI, ambii în stare gravă, intubați, iar la ROL2 au fost duși doi pacienți în stare stabilă, dintre care unul a fost externat luni, iar celălalt va fi externat marți.

La Spitalul „Witting” din București au fost duși doi pacienți în stare stabilă, iar unul pacient a fost externat luni.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București au fost transferați patru pacienți, dintre care doi pacienți în stare staționară și doi pacienți în secția ATI (un pacient stabil, neintubat și un pacient intubat, în stare gravă);

La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București au fost transferați trei pacienți în stare stabilă, iar la Spitalul Monza din București alți trei pacienți în stare stabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri