Caută
Close this search box.

Ce se va întâmpla cu Jaguar Land Rover până la începutul anului 2030

jaguar land rover

Modelele Jaguar Land Rover (JLR) vor fi integral electrice până în anul 2030, grupul de lux alăturându-se astfel cursei globale a producătorilor auto care dezvoltă vehicule cu emisii zero, în perspectiva interzicerii vânzărilor de maşini noi alimentate cu combustibili fosili, transmite Reuters, via Agerpres.

JLR, deţinut de grupul indian Tata Motors, a anunţat luni că brandul Jaguar va fi în centrul planurilor de electrificare, cu un model pur electric construit până în 2025 pe noua platformă pentru maşini electrice. În urma anunţului acţiunile Tata Motors au urcat cu 3%.

În următorii cinci ani, Land Rover va lansa şase modele pur electrice, primul urmând să apară în 2024. Compania va păstra deschise toate cele trei fabrici din Marea Britanie.

JLR va cheltui anual aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de dolari) pentru electrificare şi dezvoltarea de servicii pentru vehiculele conectate.

JLR intenţionează să ajungă la un nivel net zero al emisiilor de dioxid de carbon până în 2039.

Luna aceasta, directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat că până la finalul acestui deceniu peste 80% din toate vehiculele sport de lux vândute de companie vor fi electrice. Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice.

Vânzările de automobile electrice şi hibride în Uniunea Europeană s-au triplat anul trecut, depăşind pragul de un milion de unităţi şi fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Pe lângă faptul că trebuie să îndeplinească noile ţinte stricte privind emisiile de carbon introduse în UE, producătorii auto au beneficiat şi de subvenţiile guvernamentale pentru vehiculele electrice, subvenţii care au fost incluse în programele naţionale de revenire din pandemie, în special în Franţa şi Germania. În consecinţă, în 2020 vânzările de vehicule complet electrice s-au dublat până la 538.772 unităţi de la 247.854 unităţi în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri