Caută
Close this search box.

CEO Pfizer: „COVID-19 va rămâne cu noi pentru totdeauna!“. Ce spune despre noile tulpini şi refuzul vaccinului

pfizer

Intr-un interviu acordat pentru Bloomberg, Albert Bourla a vorbit despre următoarele etape ale pandemiei şi a anunţat că, foarte probabil, boala care a creat această pandemie va fi ţinută sub control, în timp, la fel ca şi gripa sezonieră.

Există o diferenţă mare între modul în care se vorbeşte despre noul coronavirus în România şi discuţiile privind pandemia în afara ţării.

Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, până şi profesorul Alexandru Rafila era şocat de exagerările referitoare la subiectul COVID-19 în spaţiul public din România. Iar pe lângă aceste exagerări, care au dus la banalizarea pericolului, mai putem identifica un aspect nociv: crearea unor aşteptări false, în rândul populaţiei! Cel mai bun exemplu în acest sens a fost la începutul pandemiei, când starea de urgenţă şi închiderea oamenilor în case au fost justificate cu un slogan care acum pare ridicol: „Stăm acasă până trece“.

Noul coronavirus nu va „trece“ însă nicicând. Şi va rămâne cu noi pentru totdeauna. Asta deşi, şocant, dar adevărat, şi acum avem oameni în ţară, mediatizaţi agresiv, care susţin că boala COVID-19 va fi eradicată complet, în viitorul apropiat. „Vreau să elimin virusul de pe teritoriul ţării noastre şi să avem şi noi sub 100 de cazuri pe zi, ca să ne aşteptăm, în linişte, vaccinarea care ne va duce la zero cazuri pe zi“, scria, de curând, biostatisticianul Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Acesta e genul de mesaj care ar stârni, probabil, zâmbete ironice, în afara României. Pentru că, atunci când vedem ce spun oamenii din fruntea companiilor famaceutice care au inventat vaccinurile anti-COVID, devine şi mai clar o realitate incontestabilă: noul coronavirus va rămâne printre noi, pentru totdeauna.

Acest lucru a fost spus, săptămâna trecută, de Stephane Bancel, CEO Moderna, şi a fost repetat acum de Albert Bourla, CEO Pfizer, într-un interviu acordat pentru Bloomberg.

Albert Bourla: N-ar trebui să fim speriaţi deloc, ci avem nevoie să fim pregătiţi. De aceea, acum ne concentrăm pe un sistem foarte bun de monitorizare, astfel încât, de fiecare dată când apare o nouă tulpină, să putem face teste, cel puţin în laboratoare, pentru a vedea dacă vaccinurile existente pe piaţă sunt eficace sau nu. Acum mult timp, am discutat despre posibilitatea apariţiei unei tulpine, în faţa căreia vaccinul de acum să nu ofere protecţia necesară. Şi am început să lucrăm la un proces care să ne dea posibilitatea dezvoltării altuia, foarte rapid. Acum, am început să şi implementăm acest proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri