Premierul Florin Cîţu afirmă că procesul de aderare la moneda euro a fost întârziat de criza generată de pandemie, dar obiectivul României rămâne. La cum arată lucrurile în prezent, premierul crede că am putea adera în anul 2027 sau anul 2028.

”Parcursul pentru euro a fost puţin întârziat de această criză din 2020. Este nevoie de convergenţă reală. Vom recupera în perioada 2021 – 2024, dar trebuie să fim conştienţi că această aderare la zona euro va fi după 2024.

Obiectivul de aderare la zona euro nu este doar un obiectiv, este şi o obligaţie a României de a adera la zona euro prin tratatul pe care l-am semnat.. România trebuie să adere la zona euro” a afirmat Florin Cîţu, conform News.ro.

Premierul consideră că ”e greu să discuţi de aderare în plină criză economică, când trebuie să faci reforme clare”.

”Dar este un obiectiv pe care ni-l menţinem pentru că nu numai obiectivul la zona euro trebuie să ne gândim că este principal. Pentru mine contează ce înseamnă să aderi la zona euro.

Înseamnă să reformezi această economie, să faci o economie performantă în interiorul zonei euro unde competiţia este foarte dură. acel obiectiv este, de fapt, o ancoră care ne face pe noi să ne reformăm, să ajungem în zona euro. De aceea, avem şi aceste discuţii transparente în Comisia Europeană despre reformă”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu crede că în 2027 – 2028 s-at putea ca România să intre în zona euro. ”Acum, cum văd lucrurile, am putea să intrăm în antecameră, în jur de 2024- 2025 şi să putem să adoptăm moneda euro în 2027 sau în 2028” a afirmat premierul.

88 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here