Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt valabil în sudul Banatului, al Transilvaniei și în Dobrogea și, de asemenea, un cod galben de ploi și precipitații mixte în nordul Moldovei.

Luni, de la ora 12.00, a intrat în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și vânt.

Astfel, până marți, ora 12.00, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp. La munte, în zonele înalte, va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor topi parțial zăpada.

La munte, vântul va sufla cu rafale de 70 – 90 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40 – 60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Tot în același interval este în vigoare și un cod galben de vânt la munte, în Banat, Transilvania și în Dobrogea.

Luni, în Carpații Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80 – 100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55 – 70 km/h.

În seara și în noaptea de luni spre marți (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80 – 90 km/h, precum și în sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55 – 65 km/h.

De luni ora 15.00 până marți, ora 10.00, va fi în vigoare un cod galben de polei în jumătatea de nord a Moldovei.

138 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here