Caută
Close this search box.

Compania Tarom va concedia 700 de salariaţi, până în această vară

tarom

Tarom se pregătește să dea afară 700 de angajați, până în vara acestui an, și să reducă din posturile de conducere.

Tarom are acum aproape 1.500 de salariați. Din iunie anul trecut până acum, au plecat 250 de angajați. În total, până la sfârșitul verii, trebuie să dispară din schemă 700 de oameni, potrivit Știrile ProTV.

În prezent, în Tarom sunt 130 de posturi de conducere, iar raportul este de un șef la 11 angajați, în timp ce în companiile concurente de pe piață raportul este de un șef la 20 de angajați.

Dintre angajații rămași, 1.000 sunt acum în șomaj tehnic. Săptămâna de muncă la Tarom a fost redusă de la cinci la patru zile.

În plus, pentru a reduce cheltuielile, Tarom vrea să desființeze și agențiile de bilete neperformante din mai multe țări, până în luna mai, și să ofere servicii online, potrivit unei analize din cadrul companiei.

Din cauza pandemiei, Tarom a ajuns să opereze doar 20 la sută dintre cursele pe care le avea înainte de pandemie.

Anul acesta, TAROM prognozează o pierdere de 315 milioane de lei, la venituri de un miliard de lei și cheltuieli de peste 1,3 miliarde de lei. Acesta ar fi al treisprezecelea an consecutiv de pierderi, pentru compania aeriană de stat.

În 2020, cheltuielile cu personalul se apropie de 200 de milioane de lei, iar cele cu salariile trec de 140 de milioane de lei. TAROM are circa 1.607 salariați, în scădere față de anul precedent, când avea 1.811 angajați.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță că peste 100 de angajați au accesat deja varianta plecării voluntare, aceștia primind între șase și opt salarii medii în compensație, adică circa 44.000 – 60.000 de lei, având în vedere că salariul mediu este de 7.300 de lei.

Urmează să plece încă 500 de angajați, potrivit proiectului de restructurare aprobat de consiliul de administrație. Astfel, compania ar ajunge să aibă aproape 1.000 de angajați și să reducă din numărul de șefi, care este în prezent de unu la nouă angajați, adică 192 de directori, potrivit ministrului Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri