Un grup de diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o manieră cel puțin neobișnuită – într-un cărucior pe șine împins manual – din cauza măsurilor stricte anti-Covid care există în acest moment, în această țară, relatează BBC.

Cele opt persoane au călătorit cu trenul și autobuzul până într-o zonă în apropiere de granița cu Rusia. Acolo s-au suit într-o drezină, pe care au împins-o pe o distanță de aproximativ un kilometru.

„În situația în care granițele au fost închise vreme de peste un an, iar transporturile au fost oprite, a fost nevoie de o călătorie dificilă, pentru a ajunge acasă”, a transmis Ministerul rus de Externe, într-o postare pe Facebook, alături de fotografii, cu diplomații în căruciorul respectiv.

Fotografiile îi arată pe diplomați și pe familiile acestora în cărucior, cu bagaje, în timp ce traversează un pod.

Ministerul rus scrie că principalul motor al căruciorului, care l-a împins de-a lungul unui pod, pe râul Tumen, spre Rusia, este un secretar de ambasadă, Vladislav Sorokin.

Sorokin și familia acestuia, printre care și un copil de 3 ani, călătoriseră anterior 32 de ore cu trenul și autobuzul, de la Phenian, până în zona de graniță.

133 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here