Caută
Close this search box.

Costel Alexe trimite Corpul de control la Şcoala de Arte ”Titel Popovici”, unde serviciile de contabilitate au fost externalizate

costel alexe

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, că trimite Corpul de control la Şcoala de Arte ”Titel Popovici”, unde serviciile de contabilitate au fost externalizate. ”Să aloci 30% din resurse pe un serviciu extern, la costuri mai mari decât oferta de pe piaţă, ridică reale semne de întrebare”, susţine ALexe, care precizează că contractual a fost încheiat în anul 2019.

”Voi trimite corpul de control al Consiliului Judeţean şi serviciul de audit la Şcoala de Arte „Titel Popovici”. Vreau să fie foarte clar şi transparent modul în care a fost încheiat contractul prin care s-a externalizat serviciul de contabilitate şi cine este responsabil.O spun din capul locului, acest contract, cu clauze şi durată cel puţin îndoielnice, a fost încheiat de fostul manager în 2019 şi girat de administraţia PSD”, a scris, miercuri, pe Facebook, Costel Alexe.

Acesta susţine că, ”din perspectivă managerială, să aloci 30% din resursele instituţiei pe un serviciu extern, la costuri mai mari decât oferta de pe piaţă, ridică reale semne de întrebare”.

”Asta în condiţiile în care acest contract a fost încheiat aşa cum am spus în 2019, când nu ne confruntam cu pandemia în România, iar concursurile pentru ocuparea posturilor nu erau blocate. Ieşenii trebuie să ştie cum şi de ce s-a luat decizia aceasta. Vom face public raportul corpului de control când vom avea concluziile finale”, a mai anunţat Alexe.

Potrivit www.ziaruldeiasi.ro, Şcoala de Arte ”Titel Popovici”, instituţie cu 21 de angajaţi, care are propriul contabil, a externalizat serviciile de contabilitate pentru suma de 20.000 de euro pe an, în condiţile în care veniturile instituţiei sunt de 60.000 de euro pe an.

Firma care a câştigat contractul este deţinută de către contabila Şcolii de Arte, mai susţine publicaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri