Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat luni, pentru B1 TV, că ministerul pe care îl conduce are prevăzut în proiectul de buget pe anul acesta o sumă de 7,15 miliarde care, în mod cert va crește în vară, la rectificare, date fiind proiectele de investiții ce trebuie desfășurate.

„Anul acesta bugetul Ministerului nu se va opri sub 10 miliarde”, a mai afirmat Cseke Attila.

„Îmi place să facem comparații între același tip de intervenții. S-au făcut comparații între bugetul executat anul trecut și proiectul pe anul acesta. Dacă facem comparația la Dezvoltare între bugetul de anul trecut și cel de început de 2021, vom vedea că anul trecut am avut 5 miliarde și acum sunt 7,15 miliarde.

Dacă comparăm cu execuția bugetară de anul trecut, care a ajuns de la 5 la 8,9 miliarde, atunci pare o scădere, doar că acești 7,15 miliarde vor crește categoric, că e ministerul care are foarte mari investiții și care, în fiecare vară, la rectificarea bugetară, primește sume consistente.

Eu sunt sigur că anul acesta bugetul Ministerului nu se va opri sub 10 miliarde  Avem un program nou de construcție de creșe la nivel național. Deci cert, în vară, va fi necesar ca această sumă să fie suplimentată”, a declarat Cseke Attila pentru B1 TV.

78 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here