Caută
Close this search box.

Cutremur foarte puternic, de 7,1 pe scara Richter!

Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizică a Pământului, a declarat, cu niște ani în urmă, că un cutremur catastrofal va avea loc (din nou) şi în România, un cutremur foarte adânc, de peste şapte grade. La vremea aceea avusese loc un cutremur devastator în Japonia, de peste 9,1 pe Richter, urmat de un tsunami îngrozitor, de 40 m înălțime. Tocmai de aceea, specialistul a precizat că în România va fi cu totul altceva.

„Ceea ce se întâmplă acum în Japonia ştiam de multă vreme. Ştiam că va fi un cutremur acolo, dar nu ştiam că va fi de mărimea asta. Ştiam că este o fereastră: 2006 – 2022. Iar în Japonia povestea nu este terminată. Urmează partea de vest a Japoniei. Ei s-au temut de un cutremur pe partea vestică, nu pe cea estică. Noi am spus că până în 2006 nu va fi niciun cutremur puternic în Vrancea, dar după aceea o să vedem. Făcând analizele pentru România, am găsit că la noi urmează un cutremur foarte adânc, de peste 7 grade”, declara foarte sumbru, Gheorghe Mărmureanu în anul 2011, într-o emisiune la B1 TV.

Sumbru sau ”ne”-sumbru, iată că seismologul a avut foarte m are dreptate, cel puțin (și sperăm că doar acolo) în ce privește Japonia. A menționat, după cum vedeți mai sus, acea ”fereastră” de până în 2022 și iată că suntem, ân 2021 și povestea nu s-a terminat, exact cum a prezis Mărmureanu.

Iar asta pentru că, iată, un cutremur extrem de puternic s-a produs sâmbătă în Japonia, la ora locală 14:07, în apropiere de coasta Honshu, potrivit datelor oficiale oferite de seismologi.

Cutremurul cu o magnitudine de 7.1 s-a produs la adâncimea de 60 de kilometri, la 103 de kilometri față de Ishinomaki, Prefectura Miyagi, Japonia.

Momentan nu au fost raportate daune materiale sau victime, însă informațiile vor fi centralizate în orele următoare, conform autorităților.

Cutremurul s-a produs la 306 kilometri de Tokyo. Ultimul mare cutremur din Japonia – exact cel despre care scriam mai sus – s-a produs în 11 martie 2011, a avut o magnitudine de 9.1 și a provocat un tsunami devastator cu o înălțime de 40.5 metri. A durat 6 minute și a provocat daune de 360 de miliarde de dolari. Au murit 15.899 de oameni,6.157 au fost răniți și 2.529 de persoane au fost date dispărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri