Caută
Close this search box.

Cutremur în România. Pământul s-a zguduit duminică seară!

Un nou cutremur a avut loc în România. El s-a produs duminică seara, la ora locală 19:24, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59 km Est de Braşov, 71 km Nord de Ploieşti, 121 km Sud-Vest de Bacău şi 124 km Nord de Bucureşti.

De la începutul lunii februarie, în România au avut loc 14 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,8 pe scara Richter, cel de duminică seara fiind cel mai puternic dintre ele!

De asemenenea, un cutremur cu magnitudinea de 3,0 pe scara Richter a avut loc și în urmă cu câteva zile . El s-a produs la ora locală 08:18, în zona seismică Vrancea, Buzău. A fost la adâncimea de 119 kilometri.

Cutremur puternic anul trecut

Anul trecut, cel mai puternic seism s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

3,8 pe scara Richter, duminică seara

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter a avut loc duminică seara, la ora locală 19:24, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 128 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri