Caută
Close this search box.

Dacian Cioloș implică România într-un scandal internațional cu țările din UE și cu Rusia: Gafa făcută de fostul premier

Fostul premier Dacian Cioloș implică România într-un nou conflict internațional de mare amploare! Cioloș, europarlamentar USR-PLUS și liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, în critică la scenă deschisă pe Jsep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al UE, pentru că s-a dus la Moscova, ca să discute cu autoritățile ruse despre eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Cioloș spune că Borrell a fost ”umilit” de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În plus, el contrazice chiar și o țară importantă ca Suedia, care a infirmat că diplomații săi au participat la protestele de susținere a lui Navalnîi. Cioloș spune că diplomații au ieșit în stradă, comițând o gafă uriașă, care riscă să afecteze profund relațiile României cu colegele din Europa.

”Acum două zile, i-am cerut lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al UE, să renunțe la vizita în Rusia, atât timp cât nu duce în valiză instrumentele necesare pentru a-l determina pe Putin să îl elibereze pe Alexei Navlnîi. Astăzi, Borrell a fost umilit de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care nu doar că a insultat Uniunea Europeană în prezenţa sa, dar a şi expulzat ambasadorii Germaniei, Poloniei şi Suediei pentru că au participat la protestele pentru eliberarea lui Navalnîi.

Evenimentele de astăzi sunt o palmă pe obrazul Europei şi trebuie să servească drept lecție că în negocierile cu rușii nu ne putem impune decât dacă suntem uniţi în apărarea valorilor pe baza cărora este fondată Uniunea Europeană: respectul pentru demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului. Avem instrumentele cu care să apărăm drepturile omului, acum trebuie să le şi folosim. Borrell trebuie să vină să îşi justifice acțiunile în faţa plenului Parlamentului European.”, susține Dacian Cioloș.

Un răspuns

  1. …..” respectul pentru demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului. Avem instrumentele cu care să apărăm drepturile omului,”… Am citat din articol, dar care dintre aceste valori sunt respectate în Romania ?! Comparativ cu Navalnîi, cel care dacă va fi premiat de occident și va ajunge să dea la liber ”Rasia” Europei, lemnul austriecilor, petrolul și gazul moca celorlalți, dar comparativ cu Navalnîi este unul ”Dragnia” ..cine-l apără ?! Sau a cui va fi victoria unui om distrus pt. că nu s-a supus ordinelor străine… Noi ne luăm de ruși, de vecini practic, vecini care dacă ar pune-o de-un război cu noi în maxim 4 ore am avea alt regim ! Aaaa ..ne bazăm pe ”oncle Sam”… Ar fi bine să nu întărâtăm Marele Urs că nu se știe și diplomația noastră ar trebui să fie mai decentă că la o adică occidentul nu ar fi prima dată când ne lasă altora !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri