Caută
Close this search box.

Dana Budeanu îi critică aspru pe cei care vor interzicerea mărțișoarelor în școli: ”Războiul bulelor de ratați”

E criticată aspru posibila interzicere a mărțișoarelor în școli, o inițiativă despre care s-a discutat mult și în contradictoriu de la cel mai înalt nivel în ultimele zile.

O cunoscută creatoare de modă a reacționat pe pagina sa de Facebook pe acest subiect și nu a ezitat, în stilul său original, de a ataca dur oficialii din fruntea statului.

Nu este pentru prima oară când Dana Budeanu se ia la trântă cu autoritățile în chestiuni legate de restricții din pandemie. În dese rânduri, aceasta a contestat măsurile luate în starea de alertă.

Dana Budeanu, despre cei care vor interzicerea mărțișoarelor în școli: ”Războiul bulelor de ratați”

În 2021, date fiind restricțiile impuse de pandemia Covid-19, în unitățile de învățământ din țară s-a pus problema de a fi interzise mărțișoarele și florile. Cel puțin așa prevede un ordin comun al ministerelor educației și sănătății.

O voce extrem de critică față de măsurile oficialilor din pandemie, Dana Budeanu i-a atacat frontal pe cei care sunt în spatele unor astfel de măsuri.

”Vor să vă fure viața din voi…iubirea…zâmbetul…orice bucurie…asta este tot ceea ce se întâmplă… Cine? Cum cine? Ei…acești nefericiți fără de căpătâi, fără de Dumnezeu, fără de suflet…

E războiul celor care au ales frica, moartea, tristețea, mărginirea, mediocritatea, ipocrizia, jegul, ura…nu-i știți? Nu-i vedeți? Sunt lângă voi! Sunt deasupra voastră, par că va conduc!

De ce va conduc? De ce ascultați de tot ceea ce nu sunteți? De ce trăiți după ceea ce vă spun acei care nu simt nimic? De ce va mințiți? Pentru cine? E războiul bulelor de ratați împotriva celor liberi, frumoși și realizați! E războiul neterminaților ce vor să vă termine! E războiul celor ce se mint, al celor ce dezmint ca simt…

Faceți liniște…nu mai ascultați pe nimeni! Ascultați-vă! Ce auziți? Adevărul…care este cu totul altul decât tot ceea ce e în jur! Ieșiți din turmă…din bulă…din frică…din ură. Râdeți …trăiți…iubiți…simțiți…?”, a scris Dana Budeanu pe Facebook.

Mărțișoarele și florile ar putea fi interzise anul acesta în școli

În ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății cu reguli pentru redeschiderea școlilor este prevăzută o interdicție ce vizează ”schimbul de obiecte personale”, în contextul pandemiei Covid-19.

Astfel, în rândul elevilor și părinților din întreaga țară s-a ridicat o întrebare firească: mai pot fi oferite profesoarelor și învățătoarelor tradiționalele mărțișoare de 1 și 8 Martie?

Întrebat despre acest subiect, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că în momentul de față nu se pune nici măcar problema unor recomandări în acest sens.

Pe de altă parte, secretarul de stat Sorin Ion susține că nu pot fi date derogări pentru astfel de obiceiuri și îndeamnă elevii să se rezume doar la felicitări sau mărțișoare virtuale. Rămâne de văzut care va fi decizia finală în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri