Caută
Close this search box.

Diagnosticul de paralizie facială a fost infirmat, la femeia care a făcut rapelul

paralizie facială

Diagnosticul inițial de paralizie facială, dat în cazul tinerei din Vâlcea, care ar fi făcut o reacție rară, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, nu a fost confirmat de analizele ulterioare, mai complexe, iar în prezent pacienta se simte bine, informează Ministerul Sănătății.

Primul buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare a fost parafat de un medic specialist neurolog și constata că pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii (contracție musculară bruscă, involuntară – n.r.), episoade intermitente de vertij (amețeli – n.r.) și subfebrilitate.

„Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic, atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București, au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă. În prezent, pacienta se află în stare clinică bună”, precizează Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a informat că o tânără, medic din Secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea, a avut o reacție adversă rară, în urma vaccinării anti-COVID.

„Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacții adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)”, se arăta în comunicatul de presă de joi.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat, într-o intervenție la Digi24, că această reacție poate apărea oricând și nu neapărat numai în cazul unui vaccin.

„E normal să apară asemenea paralizie facială. Se poate oricând. Poate să fie o întâmplare, apare la un curent, la scădere de imunitate… A fost periferică, a fost a frigore (periferică – n.r.), concomitentă sau imediat după vaccin.

Sunt o serie de afecțiuni care pot da paralizie. A apărut, a dispărut, pacientul e perfect. Vom vedea în viitor ce se întâmplă”, a arătat dr. Vlad Ciurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri