Caută
Close this search box.

Diana Şoşoacă, despre scandalul din AUR: „Totul a pornit de la bani, pentru că ideologie nu există”

Şoşoacă

Senatoarea Diana Şoşoacă susține că excluderea ei din partidul AUR, alături de tot scandalul care a însoţit decizia, ar fi pornit de la bani.

Ea declară că conducerea partidului a cerut o parte din suma forfetară primită de parlamentari și că toți membrii AUR din provincie ar fi fost obligați să se cazeze la hotelul lui Marius Lulea, „actualul președinte AUR, în acte”.

„Totul a pornit de la bani, pentru că ideologia nu există. În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei, dați pentru cheltuielile senatorului”, a declarat Diana Şoşoacă, potrivit Europa Liberă.

Şoşoacă mai susține că parlamentarii AUR trebuie să achite 2.000 de lei în fiecare lună pentru „donațiile AUR” și că ea nu a dat banii, iar de aici ar fi pornit scandalul.

Ea spune că toți parlamentarii AUR au fost chemați la sediu pentru a încheia contracte de leasing cu o „societate din sfera AUR, pentru achiziționarea de autoturisme Logan”.

„Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment, în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”, a mai declarat Diana Şoşoacă.

Potrivit Europa Liberă, pe site-ul Alianței pentru Unirea Românilor, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe senatoare.

Marius Lulea a declarat însă că el nu se află în control și că a fost președinte fondator, pentru că are experiență birocratică.

„Partidul are un BNC (n.r. – Birou Național Central) cu membri și doi co-președinți. Am fost președinte fondator pentru că am experiență birocratică din activitatea mea curentă. Eu sunt o persoană destul de publică, activitatea mea se poate vedea online, mă știe tot corpul profesional de ingineri și arhitecți. Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion alături de care am luptat pentru unirea cu Basarabia și luptăm și astăzi, dar pe cai politice”, a declarat acesta.

Şoşoacă afirmă și că ar fi creat deja un nou curent politic și că are nevoie de alți șase colegi care să o urmeze.

„Deja am creat o nouă mișcare, un nou curent politic, care militează strict pentru adevărul nealterat, un adevăr care a deranjat toate instituțiile statului, toți corupții din sistem. E posibil să vină parlamentari și din alte partide alături de mine.

În PNR există democrație, fiecare acționează după cum consideră. Cea mai mare parte din AUR sunt susțînătorii mei, ce concurență să devin eu? Oamenii sunt cu mine. Dacă voiam să iau puterea în AUR, o luăm și puneam condiții.

Și eu puteam să obțin funcții. Poate mă vedeți în fruntea țării. Eu voi apărea în continuare că senator Diana Ionavovici Şoşoacă. Eu sunt eu”, a spus senatoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri