Dragoș Diaconescu (81 de ani), general în rezervă de la DIE, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în celebrul dosar al bancherilor, pentru aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la înșelăciune.

Pe fond, Diaconescu fusese condamnat de Tribunalul București, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, dar judecătorii i-au admis apelul. Decizia în acest caz a venit după aproape cinci ani de procese.

Instanța a menținut achitarea primită de vicepreședintele BRD, Claudiu Cercel, pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și complicitate la infracțiunea de înșelăciune. Aceeași decizie fusese dată de Tribunalul București.

Mai multe persoane în acest caz au fost achitate definitiv. Cea mai mare pedeapsă a primit-o afaceristul Mihai Stan: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru pentru mai multe infracțiuni economice. Un alt lider al grupării, Daniel Ruse, personaj al lumii interlope din Oltenița, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Cei găsiți vinovați trebuie să plătească prejudiciul: sume de ordinul milioanelor de euro, către mai multe bănci.

243 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here