Caută
Close this search box.

Dosarul celor un milion de măşti neconforme achiziţionate de Unifarm a fost declinat către DNA

unifarm

Dosarul care include acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către compania națională UNIFARM de măști medicale neconforme, în perioada stării de urgență, urmează să fie declinat către DNA, au informat sursele G4Media.

Reamintim că cinci percheziții au avut loc miercuri dimineața, în cadrul anchetei care vizează acest dosar. Potrivit unor surse judiciare, polițiștii cercetează achiziționarea de către UNIFARM, în perioada martie-aprilie 2020 a 1,2 milioane de măști de protecție de la o societate comercială.

Măștile au fost distribuite în spitale de pe întreg teritoriul României, ulterior fiind retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical, conform surselor. În plus, la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare.

Printre cei care vor fi audiați la Poliție se numără fostul director Unifarm, Adrian Ionel și un reprezentant al companiei care a furnizat măștile, au mai explicat sursele citate anterior. Deocamdată, vizat de anchetă este doar cel de la firma furnizoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri