Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că metroul pentru Otopeni se va opri la trei kilometri de terminalul nou.

Cătălin Drulă: Metroul pentru Otopeni te lasă la 3 kilometri distanță de terminalul unde va fi toată activitatea

„Magistrala M6 e în licitație în prezent până la stația Tokyo, centrul comercial Băneasa. Al doilea sector, că e în două faze, de la stația Tokyo până la aeroportul Otopeni, e într-o procedură de reevaluare a traseului, a fezabilității, pentru că sunt câteva lucruri care intervin între timp, față de gândirea inițială de acum 10 ani.

Avem un tren acum, care pleacă din același loc, care face 20 de minute până în Gara de Nord, și se pune întrebarea de ce cineva ar lua un metrou care face 35 de minute până în Gara de Nord, dacă ai un tren care face 20.

Pentru că Aeroportul Otopeni, între timp, are un plan de dezvoltare care implică mutarea majorităților operațiuni aeroportuare în partea de est a pistelor, într-un terminal nou, T2-ul, dar acest metrou nu duce decât la Terminal 1, deci te lasă la 3 kilometri distanță de terminalul unde va fi toată activitatea”, a afirmat oficialul.

120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here