Vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 60 de ani din Israel a redus cu aproape 50% incidenţa COVID-19 în această categorie demografică, în care şi numărul cazurilor grave a scăzut cu peste 25% în ultimele două săptămâni, a anunţat prim-ministrul Benjamin Netanyahu, citat de agenția Reuters.

Netanyahu a lăudat succesul campaniei de vaccinare din Israel într-o şedinţă televizată a cabinetului său, care s-a reunit pentru a discuta despre o eventuală extindere a carantinei naţionale dincolo de perioada deja stabilită la 5 săptămâni.

„În ultimele 16 zile, în rândul celor peste 60 de ani s-a constatat o reducere cu 26% a spitalizărilor pentru forme grave de COVID-19 şi cu aproximativ 45% a cazurilor confirmate. Aceste cifre sunt un rezultat direct al vaccinurilor”, a declarat prim-ministrul israelian, potrivit Agerpres.

Benjamin Netanyahu a mai spus că 95% dintre decesele asociate maladiei COVID-19 în Israel – al căror total a ajuns joi la 4.975 – au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 84% dintre persoanele peste 60 de ani au primit deja vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer Inc.

„Vaccinaţi-vă. Vaccinurile funcţionează”, a fost îndemnul prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

135 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here