Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a început să distribuie teste rapide pentru depistarea virusului COVID -19 în toate unităţile de învăţământ care au cabinete medicale. Vor fi testaţi elevii şi profesorii care prezintă simptome specifice virusului COVID 19. Testarea se va face însă doar în anumite condiţii, anunţă autorităţile.

Peste 13 mii de teste rapide au fost distribuite în aceste zile în şcolile din judeţul Vâlcea. Pentru început, testele au fost distribuite doar în unităţile şcolare care dispun de cabinete medicale sau în cele care au încheiate protocoale cu medicii de familie, astfel încât probele să fie recoltate de persoane avizate.

În localităţile în care nu se pot respecta aceste condiţii, primăriile pot încheia contracte cu firme care oferă servicii medicale pentru testarea elevilor.

În perioada 8-23 februarie, la nivelul judeţului Vâlcea au fost raportate 26 de cazuri de COVID 19 în rândul elevilor şi alte 17 îmbolnăviri în rândul cadrelor didactice.

Mai multe clase şi-au suspendat activitatea pentru 14 zile, însă nicio unitate de învăţământ nu a fost închisă din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. În prezent, şcolile din 74 de localităţi funcţionează conform scenariului verde, iar în alte 15 localităţi se aplică scenariul galben.

72 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here