Caută
Close this search box.

Firma privată americană Blackwater a încercat să dea o lovitură de stat în Libia

blackwater

Erik Prince, fondatorul Blackwater, o firmă americană privată de securitate, a încălcat embargoul ONU asupra armelor pentru Libia, se arată într-un raport confidențial al ONU, transmis Consiliului de Securitate.

Conform raportului, notoria firmă de securitate, acuzată de crime în Irak, a încercat de două ori să răstoarne Guvernul de Acord Național susținut de ONU, în 2019.

Raportul arată că Prince a trimis mercenari și arme pentru a-l sprijini pe generalul rebel Khalifa Haftar, care luptă împotriva guvernului cu sediul la Tripoli, conform jurnalistei Adina Mutăr, de la Newsweek.

Mercenarii au organizat echipe care să urmărească deplasările liderilor libieni, în vederea asasinării celor mai proeminenți, se arată în raport.

În decembrie anul trecut, fostul președinte american Donald Trump a emis o decizie de acordare a clemenței pentru patru contractori de securitate americani care au lucrat pentru Blackwater, condamnați pentru uciderea unor civili irakieni în 2007, o decizie condamnată de Irak.

La 5 februarie, grupurile politice rivale din Libia au convenit, în timpul discuțiilor mediate de ONU, la Geneva, să formeze o autoritate interimară, care să conducă țara până la alegerile din decembrie anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri