Caută
Close this search box.

Florin Cîțu: Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus

florin cîţu

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că medicii nu pot fi sancționați dacă vaccinează pe cineva pentru că a rămas o doză în plus.

În schimb, a precizat șeful Guvernului, alta e situația dacă s-au creat scheme paralele prin care sunt dezavantajați cei programați. Obiectivul campaniei, a amintit Cîțu, este ca 70% din populația României să fie vaccinată anti-COVID-19.

„Nu pot să oprești pandemia decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați. Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați.
Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus.

Dar, dacă sunt situații când s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajează pe cei programați, asta e altceva. Dar dacă noi știm că niciunul din cei programați nu a fost dat la o parte pentru altcineva, nu văd nici o problemă”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a mai spus că problema nu e numărul de centre de vaccinare, ci numărul de doze disponibile:

„Eu am văzut că avem centre de vaccinare, avem capacitate de vaccinare, dar nu prea vin vaccinurile. Suntem în top 6, rămânem acolo, la numărul de vaccinări zilnice. Nu avem cum să spunem că nu avem centre de vaccinare, avem mai mult decât putem să vaccinăm, din păcate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri