Caută
Close this search box.

Fost „celebru” ministru în Guvernul Ponta primeşte un premiu de excelenţă de la Academia Română

ponta

Fostul senator USR-PLUS Mihai Goţiu, cunoscut activist de mediu, a anunţat că „un fost „celebru” ministru de Finanţe din Guvernul Ponta a ajuns să primească un premiu de EXCELENŢĂ pentru implicarea în lupta cu schimbările climatice, la… doar zece zile după ce şi-a lansat un ONG intitulat „Pur şi simplu verde”, premiu ce i-a fost acordat acesteia „cu girul (‘sub egida’) Academiei Române”.

usr bucureşti
Foto: Facebook/Mihai Gotiu

Concret, este vorba de Ioana Petrescu, despre care Goţiu afirmă că în „videoclipul de lansare foloseşte imagini cu păduri… tropicale, achiziţionate de pe Shutterstock, şi că începutul acestuia e un copy-paste (doar e vorba de o fostă subordonată a lui Ponta, să nu ne mirăm) dintr-un video de promovare pentru Forumul Internaţional G20 găzduit de Arabia Saudită”.

„Asta e ‘excelenţa’ pentru care a fost premiată doamna Petrescu într-o gală pe care şi-a pus patalamaua ditamai Academia Română”, a adăugat activistul pentru mediu, potrivit epochtimes-romania.com.

Potrivit lui Goţiu, „scopurile apariţiei, promovării şi ‘legitimării’ unor astfel de ONG-uri [precum cel al Ioanei Petrescu – n.r.] ţin, pe de o parte, de mufarea la banii europeni care se anunţă extrem de generoşi în cadrul Pactului Verde (de ordinul miliardelor şi zecilor de miliarde de euro puşi la bătaie), pe de altă parte, de implicarea acestora ca persoane ‘credibile’ şi ‘avizate’ din societatea civilă în dezbaterile publice pe probleme de mediu”.

 

Liderul USR adaugă faptul că nu i-a luat prea mult timp să caute pe site-ul noului ONG, „premiat pentru excelenţă încă din ‘Faza Suzetă & Pampers’, opiniile pe care le promovează doamna Petrescu”.

„Ce să vezi? Ghiciţi ce nu-i place? Ideea înfiinţării unei Secţii Speciale, cu procurori specializaţi în combaterea infracţiunilor de mediu, secţie care, începând de anul trecut, a fost botezată cu numele ‘DNA-ul Pădurilor’.

Zice doamna Petrescu că avem deja instituţii care se ocupă cu asta. Da, da… e exact ‘argumentul’ pe care l-am auzit, anul trecut, de mi-a scos păr alb (la propriu, nu doar la figurat) din partea reprezentanţilor tăietorilor şi administratorilor de păduri!

Avem nişte instituţii într-atât de eficiente în combaterea infracţiunilor de mediu încât, într-o perioadă în care volumul lemnului tăiat ilegal din pădurile României s-a dublat (ajungând la 20 de milioane de metri cubi/an), numărul dosarelor penale trimise în judecată şi al condamnărilor a scăzut cu aproape 50%!”, a mai precizat Goţiu.

Totodată, „avocatul” pădurilor o invită pe Ioana Petrescu, „după ce-şi revine din euforia premiilor de excelenţă, să vină să vadă, pe teren, ce se întâmplă în pădurile României şi care sunt diferenţele dintre un brad şi un palmier, dintre un con de molid şi o banană, ori dintre ursul brun şi crocodil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri