Caută
Close this search box.

Foştii nomenclaturişti comunişti ca Iliescu ar putea rămâne fără drepturi de demnitari

iliescu

Deptatul USRPLUS, Cătălin Teniţă, a scris pe pagina sa de Facebook că, în dezbaterile din Comisia pentru Drepturile Omului, a introdus un amendament, prin care toți demnitarii dovediți că au colaborat cu fosta Securitate sau care au avut funcții în nomenclatura regimului comunist ar rămâne fără drepturile de foști demnitari.

Amendamentul a venit la un proiect de lege inițiat de parlamentari PSD, făcut cu dedicație pentru fostul președinte Traian Băsescu, dovedit colaborator al Securității.

Acesta a povestit cum parlamentarii PSD au sabotat în ultimul moment amendamentul și cum, astfel, au profitat de absența liberalilor de la Comisie.

„Un pic de punctul 8.

Pe la jumătatea anului trecut, distinsele doamne parlamentare Steluța-Gustica Cătăniciu și Grațiela Leocadia Gavrilescu depun un proiect de lege privind anularea drepturilor acordate foștilor președinți ai țării care au avut calitatea de colaboratori ai Securității. A se citi Băsescu.

E vorba de PLX 58/2021, gășiți toată povestea în linkul din comentarii.

Azi a ajuns la Comisia privind Drepturile Omului.

Așa că m-am gândit să depun un amendament care ar îmbunătăți în viziunea mea acest proiect de lege. Să sancționăm nu doar turnătorii Securității deveniți președinți, ci și demnitarii statului și ai partidului comunist și angajații Securității deveniți președinți ai republicii democratice.

Că nu turnau turnătorii de capul lor, iar crimele alea mari împotriva drepturilor omului, colectivizarea forțată, tortura, înfometarea, trimiterea la canal, abrutizarea unui întreg popor le-au făcut șefii de Partid și de stat.

Vai, asta înseamnă tatăl nostru, Iliescu, și-au dat seama colegii distinși de la PSD.
Care au prelungit votul, au încercat să tragă de timp, au pus mâna pe telefon, a venit și ceva ajutor de la minorități. Cert e că au câștigat cu 9-8 la minutul 97, cu arbitru mai prietenos așa. Amendamentul ar fi trecut dacă distinșii colegii de la un partid din coaliție ar fi venit la muncă (nu doar 1 din 3 locuri ocupate + 2 neocupate).

Cert este că și așa, respins, tot voi putea susține amendamentul acesta în plen.
Egală măsură între turnători, ofițeri de Securitate, șefi de PCR și demnitari ai RSR!
Spre nemulțumirea PSD-ului. Care aparent face distincție între săgeți și capii mafiei. Corb la corb…”, a scris Cătălin Teniţă, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri