Caută
Close this search box.

Franţa cere Germaniei să renunţe la gazoductul Nord Stream 2

franţa

Franța a cerut luni Germaniei să renunțe la proiectul major al gazoductului Nord Stream 2 în semn de protest față de reținerea la Moscova a liderului opoziției Alexei Navalnîi, precum și a reprimării violente a protestelor care au loc în țară, scrie AFP, potrivit The Moscow Times.

„Întotdeauna am spus că avem cele mai mari îndoieli cu privire la acest proiect în acest context”, a declarat ministrul Afacerilor Europene Clement Beaune pentru postul de radio France Inter.

Întrebat în mod specific dacă Franța dorește ca Berlinul să renunțe la proiect, Beaune a spus, conform Digi24: „Într-adevăr, am transmis deja acest lucru”.

Statele Unite, precum și mai multe țări europene, cum ar fi Polonia, au criticat proiectul Nord Stream 2, spunând că va crește dependența germană și a UE de Rusia pentru aprovizionarea cu gaz.

Cancelarul german Angela Merkel a insistat asupra proiectului, iar lucrările au fost reluate în decembrie, după aproape un an.

Beaune a declarat că liderii europeni iau în calcul noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza represiunii lui Vladimir Putin împotriva opoziției conduse de Navalnîi, care a fost arestat la jumătatea lunii ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri