Caută
Close this search box.

Furnizorii nu pot debranşa românii de la reţeaua electrică, în starea de alertă

Chiar dacă au umflat facturile pe ianuarie pentru a se finanța, furnizorii de energie electrică nu pot debranșa românii care nu-și pot plăti facturile, pe perioada stării de alertă, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Furnizorii nu vor putea face debranşări abuzive, pentru că, pe perioada stării de alertă, nu este permisă debranșarea consumatorilor. Este ordonanță în vigoare de anul trecut și acest lucru nu va putea fi făcut.

Acest lucru nu trebuie să fie luat ca un abuz nici din partea furnizorilor și nici din partea clienților să nu plătească”, avertizează ministrul.

„Clienții vor trebui să plătească, dar nu vor fi debranşati. Din punct de vedere al energiei electrice, nu poți să rămâi fără ea. De aceea există acel serviciu universal, care trebuie să fie mai scump, pentru că, în momentul în care nu mai ai acces la energie electrică din cauza unui anumit furnizor care dă faliment sau se întâmplă ceva, te preia un alt furnizor și te trece în acel serviciu universal”, a explicat oficialul.

Potrivit lui, furnizorul nu te are în portofoliul de client, nu știe cât consumi și trebuie să cumpere energie de pe piață pentru a ți-o furniza.

„De aceea, serviciul universal este mai scump. Tot de aceea, serviciul universal este o excepție, și nu o regulă”, a declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri