Caută
Close this search box.

Gală a poveștilor, la Biserica Sfântul Pantelimon din București

Momente pline de emoții, de la Gala „Călătorie în copilăria sfinților. File de poveste”. Evenimentul a avut loc ieri, la Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc din București. Au participat copii, părinți, bunici din parohie și din străinătate.

„Călătorie în copilăria sfinților. File de poveste” este o gală desfășurată în data 30 ianuarie 2021 pe pagina de prezentare omonimă de pe rețeaua de socializare Facebook. La această gală a poveștilor au participat copiii bisericii Sfântul Pantelimon, împreună cu alți copii români din țară și străinătate, în special a cei din localitatea daneză Odder.
Organizatorii au ales intenționat ca dată a desfășurării acestei gale de debut ziua de pomenire a Sfinților Trei Ierarhi, 30 ianuarie 2021, pentru a sugera ideea de unitate și continuitate bisericească.

Mai precis, este vorba de legătura acestor Sfinți Trei Ierarhi cu sfinţii de origine română din icoana anului omagial al pastorației românilor din afara României, în special cu Sfântul Cuvios Ioan Casian care a fost hirotonit diacon de către Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur.
Anul omagial al pastorației românilor din afara României, proclamat de Patriarhia Română, are în vedere – după cum preciza Preafericitul Părinte Patriarh Daniel – îndemnul Sfântului Ioan Iacob la păstrarea identității de neam şi de credinţă scris pe un papirus care apare în icoana amintită şi anume: Fii pribegi ai ţării mele / Necăjiţi între străini / Nu uitaţi menirea voastră / De Români şi de Creştini” – afirmă preotul Bogdan Teleanu de la Biserica Sf.Pantelimon.

Gala face parte din proiectul departamentului parohial pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” pe care organizatorii doresc să-l înscrie în concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, în perioada 21 decembrie 2020 – 22 august 2021.

Acest concurs se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora românească, înscrise în Programul Național Hristos împărtășit copiilor, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini.

Au răspuns binecuvântării Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel primite pentru organizarea acestui concurs: actrița Magda Catone, scriitoarea Veronica Iani, profesoara Ioana Revnic – coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet” și profesoara Mihaela Purcaru – alumn „Teach for Romania”, precum și 18 copii din Danemarca (Odder), aflați sub coordonarea doamnei Maria Iuliana Samsing, absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Moderatorul galei: Teleanu Cristina – jurnalist „Trinitas Tv”.

Gala a avut misiunea de a transforma conexiunea dintre adulți și copii într-o rețea a omeniei, alcătuită din legături între credință, dragoste și fapte concrete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri