Caută
Close this search box.

Gheorghiță îi răspunde lui Voiculescu: I-am explicat că sunt categorii exceptate de la programarea în platforma pentru vaccinare

valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că i-a explicat ministrului Sănătății de ce aproximativ 1.300 de persoane s-au vaccinat, deși aparent nu se regăseau în această etapă.

În plus, spune că sunt categorii exceptate de la programarea în platformă, în contextul în care Vlad Voiculescu declara că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei, „o vulnerabilitate” despre care afirma că „trebuie remediată cât mai rapid”.

„Sunt situații – și există instrucțiuni în acest sens – în care, pentru a elimina sau a reduce la minimul posibil irosirea dozelor, să se vaccineze persoanele care sunt, evident, eligibile în primul rând, fie din ziua respectivă, fie din următoarele zile programate sau, atunci când nu vin persoane din zilele următoare care au programare, să încercăm să identificăm persoane care se regăsesc în aceeași etapă a strategiei, dar totuși, dacă nu regăsim aceste persoane și am făcut toate demersurile de a identifica și totuși nu găsim, eu, dintre a arunca niște doze și a vaccina până la urmă persoane care, od,ată ce sunt vaccinate sunt persoane protejate, eu aș alege, ca medic, pe bună dreptate, să vaccinez o persoană, în loc să arunc acea doză.

Cred că, din acest punct de vedere, alegerea este foarte ușoară pentru oricine este pus ipotetic în această situație”, a declarat medicul militar, miercuri seară, pe B1 TV.

Întrebat de Tudor Mușat dacă are genul acesta de discuții cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în condițiile în care nu pare că ar comunica foarte mult unul cu celălalt, Valeriu Gheorghiță a afirmat:

„Am vorbit cu domnul ministru și i-am prezentat aceste situații și explicații la acest număr de persoane care, aparent, nu făceau parte din etapa în care noi ne regăsim. Repet, vorbim de 1.200-1.300 de persoane la peste 620.000 de persoane. Este un procent, dacă vreți, mai mic decât numărul de doze irosite, înseamnă 0,2-0,3%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri