Caută
Close this search box.

Gheorghiţă: Nu putem exclude posibilitatea unui al treilea val de coronavirus

valeriu gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că nu putem exclude posibibilitatea unui al treilea val al pandemiei de coronavirus, care, având în vedere contagiozitatea crescută a noii tulpini, să aibă un impact epidemiologic ridicat.

Gheorghiţă îndeamnă cât mai multe persoane să se programeze pentru vaccinarea cu AstraZeneca, disponibilă în prezent, şi anunţă că din 15 martie va reîncepe şi vaccinarea cu serul Pfizer.

”Avem doze disponibile de la trei companii diferite. (…) Avem posibilitatea să accelerăm campania de vaccinare, ţinând cont de faptul că, într-adevăr, conform datelor disponibile nu putem exclude posibilitatea unui al treilea val care, ţinând cont de contagiozitatea crescută a acestei noi tulpini, s-ar putea să aibă un impact epidemiologic destul de ridicat”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Ghorghiţă a explicat că ”este important să ne protejăm”. Valeriu Gheorghiţă precizează că în luna martie vor fi deschise noi cabinete de vaccinare, cel puţin 200 de noi centre de vaccinare, unde se va folosi serul Pfizer.

Programările pentru vaccinarea cu Pfizer vor fi reluate în prima săptămână din luna martie, iar vaccinarea efectivă din 15 martie, ceea ce va da posibilitatea ca 12.000 de personae să fie vaccinate în plus zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri