Caută
Close this search box.

Gigel Lazăr: Statul a lucrat impotriva ong-urilor antidrog

Gigel Lazăr, presesdintele Federației Naționale Antidrog, afirmă că statul a lucrat impotriva ong-urilor antidrog, stabilind proceduri inutile, stufoase.

Statul a lucrat impotriva ong-urilor antidrog stabilind proceduri inutile, stufoase si fara logica raportat la Programul de Interes National, timp in care retelele de criminalitate organizata s-au dezvoltat,traficul de droguri devenind afacere de succes, apreciata in economia subterana de catre INS la 130 milioane euro”, scrie Gigel Lazăr într-o postare pe facebook.

Statul a lucrat impotriva ong-urilor antidrog stabilind proceduri inutile, stufoase si fara logica raportat la Programul de Interes National, timp in care retelele de criminalitate organizata s-au dezvoltat,traficul de droguri devenind afacere de succes, apreciata in economia subterana de catre INS la 130 milioane euro ( parerea noastra fiind ca suma ar fi de 300 milioane pe baza calculelor aproximative raportate la numar consumatori, valoare droguri pe piata, ritmicitate consum)
Rezultatul ignorarii ong-urilor antidrog conform datelor oficiale?
2012 – 6,1 % prevalente – cca 700.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale,
2019 – 10,6 % prevalente – cca 1.200.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale.
Culmea ironiei este ca acelasi stat asigura populatia ca „Romania nu are o problema cu drogurile fiind sub media UE”. Cat ar trebui sa fie consumul ca autoritatile sa opineze ca este o problema daca 1,2 milioane consumatori sunt cantitate „neglijabila”? – este textul postat de Gigel Lazăr pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri