Caută
Close this search box.

Guvernul Cîţu va fi înlocuit?! Avertisment fără echivoc pentru liberali. Fac o mare greşeală

Un importat om politic din România vine cu vești teribile pentru Guvernul Cîțu. Potrivit lui, Executivul nu va putea rezista prea mult și că va pica în urma unor manifestații în stradă.

Cîţu va fi dat afară! Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, s-a aflat luni în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” difuzată la Antena 3. Acolo, acesta a declarat că, în opinia sa, Guvernul condus de actualul premier va cădea în urma unor manifestații în stradă.

Acesta a mai spus că oamenii politici fac o mare greșeală atunci când nu iau în calcul poporul.

„Ce trebuia sa facem noi cand Klaus Iohannis n-a desemnat premier de la PSD, partidul de pe primul loc? Ce putem sa facem? Nu putem sa facem decat motiune de cenzura cand aritmetica ne permite, ca altceva nu puteam sa facem. De ce ziceti ca facem noncombat? Nu avem parghii democratice.

Bineinteles ca ne gandim la o motiune de cenzura dar ne gandim cand avem si aritmetica facuta in sensul asta, ca nu depunem o motiune de cenzura de dragul motiunii de cenzura.

Probabil ca nemultumirile care vin dupa buget…Cred ca oamenii politici fac o mare greseala, in toate discutiile nu iau in calcul oamenii, poporul.

Eu cred ca poporul de fiecare data a avut dreptate. Poporul va iesi in strada si ei vor pleca. Noi o sa ne aflam exact in situatia ’96 – 2000.

Eu va spun, Guvernul asta, si va dau scris, nu va rezista un an de zile, nu are cum sa reziste un an de zile. La masurile pe care le iau, felul in care merg lucrurile in coalitie.
Analizam si acest lucru (sa organizam proteste). Nu putem spune ca noi maine PSD iesim in strada”, spune Paul Stănescu.

Despre majorarea pensiilor

Secretarul general din PSD a precizat că „Guvernul Citu si Guvernul Orban sunt la pachet, le-as numi ‘Guvernul minciunii’”.

”Imi aduc aminte ca Orban spunea in ianuarie 2020 ca sunt in legea bugetului bani de pensii si salarii. Citu ne-a spus in noiembrie 2020, eram in campanie electorala, ca vom mari cu 46% pensiile in patru ani si ca in 2021 marirea va fi de 8%.

Iese acum Ludovic Orban si spune ca nu poate sa mareasca pensiile ca si cum pensionarii in 2021 ei n-ar trai, ei ar trebui sa moara.

Mai mult, spune ca nici vouchere de vacanta care au efect pentru HORECA si nici gratuitatea pentru studenti.

Asa, facand un calcul scurt, matematic, vorbim de 5 milioane si ceva de pensionari, peste 600.000 de studenti, peste 1,2 milioane angajati din sistemul bugetar”, a declarat Paul Stănescu.

Nimic bun cu pensiile nici în 2022

„Nu cred că se va întâmpla ceva bun cu pensiile nici în 2022. Sa va spun de ce. Logica e simpla si scurta. Daca ne uitam la coalitie, in PNL sunt două grupări, gruparea Orban și gruparea Cîțu. În USR sunt grupările Barna și Cioloș.

Si mai e grupul UDMR. Miniștrii ăia trebuie să meargă mai întâi să ia lumină de la partid sau de la grupare și pe urmă merg în Guvern sa faca lucruri.

Am mai observat ceva, nu poți să te califici ca ministru la locul de muncă pentru că nu ai timp, ma uit la unii ministri parca nu au nicio responsabilitate”, a adăugat acesta.

„Pensiile reprezinta 8% din PIB. Mi se pare penibil sa spui ca pensia e mare sau trebuie sa tai pensia sau trebuie sa nu maresti pensia.

Oamenii astia au muncit zeci de ani, trebuie sa traiasca decent in tara asta”, a mai spus Paul Stănescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri