Caută
Close this search box.

Iași: Furnizorul de energie termică vrea să întrerupă colaborarea cu primăria

Îngrijorare printre ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Furnizorul de apă caldă şi căldură a anunţat că intenţionează să întrerupă colaborarea cu primăria Iaşi din cauza pierderilor. Acum şefii municipalităţii caută soluţii. O primă întâlnire pentru negocieri va avea loc în această lună.

În municipiul Iași sunt racordate la Veolia 28.000 de apartamente 74 de şcoli şi grădiniţe, 3 universităţi, 28 de instituții publice, opt spitale și peste 300 agenți economici.

Ieşenii sunt îngrijoraţi că începutul lunii mai i-ar putea prinde fără apă caldă la robiente. Mai mult, cei care ar dori să îşi cumpere centrale de apartament nu pot face acest lucru pentru că o hotărâre de consiliu local înterzice debranșările de la reţeaua centralizată.

Ieşenii cred că autorităţile ar trebui să găsească imediat o soluţie.

Furnizorul de energie termică a înştiinţât primăria că intenţionează să întrerupă contractul din cauză că a înregistrat pierderi de 200 de milioane de lei.

Conducerea primăriei ia în calcul preluarea în administer a sistemului de termoficare.

O altă variant ar fi creşterea preţului gigacaloriei la 480 de lei faţă de 385 de lei cât este acum. Populaţia achita 245, restul fiind suportat de primărie.

Primarul Mihai Chirica a mai declarat că intenţionează să obţină bani europeni pentru a înlocui cărbunele cu gaze naturale la CET Holboca.

Negocierile dintre primărie şi furnizorul de energie vor continua în această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri