Presa rusă independentă a publicat marţi mai multe imagini care arată practici de tortură a deținuților în tabăra de muncă a unei închisori.

Ziarul rusesc Novaya Gazeta, citat de Agerpres, afirmă că imaginile au fost înregistrate în anul 2016 sau 2017 la o închisoare din Iaroslavl, la circa 250 de kilometri nord-est de Moscova, şi scurse către presă de o organizaţie pentru apărarea drepturilor omului.

O victimă a murit la spital

Imaginile arată gardieni de penitenciar lovind cu brutalitate doi deţinuţi aproape dezbrăcaţi. Una dintre victime ar fi decedat ulterior la spital.

Un video publicat de Novaya Gazeta este disponibil AICI.

Postul de radio Eho Moskvîi a relatat la începutul săptămânii despre cazul unui deţinut care a fost torturat de alţi deţinuţi într-un penitenciar din apropierea oraşului Irkuţk.

În loc să-l ajute, gardienii închisorii l-au imobilizat cu bandă adezivă şi i-au lăsat pe ceilalţi deţinuţi să-l lovească. Conform aceleiaşi relatări, directorul închisorii a fost demis ulterior.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi ar putea să ajungă de asemenea într-un lagăr de muncă după ce sâmbătă un tribunal din Moscova a confirmat în cazul său o sentinţă de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru încălcarea controlului judiciar. Dar încă nu este clar unde va fi încarcerat.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here