Caută
Close this search box.

Impeachmentul contra lui Trump e constituţional, a decis Senatul SUA

trump

Senatul SUA a decis că procesul împotriva fostului preşedintele Donald Trump,acuzat de „incitare la insurecţie”, este constituţional. Dezbaterea din Senat a început marţi cu prezentarea unei compilaţii de înregistrări video ce prezentau evenimentele din 6 ianuarie, când în revolta de la Capitoliu au murit cinci persoane.

Senatul SUA s-a pronunţat marţi,după patru ore de dezbateri, asupra legalităţii procedurii declanşate împotriva fostului preşedinte Donald Trump, stabilind că aceasta este constituţională, relatează CNN.

Argumentul principal al celor care au susţinut respingerea procedurii a fost acela că Trump nu mai este în funcţie. Decizia privind legalitatea procedurii a fost luată cu un scor destul de strâns, 56-44, fiind necesară o majoritate simplă, informează Adevărul.

Şase senatori republicani – Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse, Pat Toomey – au votat alături de democraţi, în pofida solicitărilor venite din propriul partid, de a respinge procedura declanşată împotriva lui Trump.

”Procurorii” şi apărătorii lui Trump vor avea fiecare la dispoziţie până la 16 ore, pe durata a două zile, pentru a-şi susţine cauzele. Primii vor fi cei din partea acuzării, care, potrivit CNN, intenţionează să apeleze la o mulţime de înregistrări video din ziua violenţelor de la Capitoliu. Dezbaterile vor fi reluate miercuri, la prânz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri