Caută
Close this search box.

Incendiu cu victime la un spital Covid din Ucraina. Vinovatul a fost reţinut

Patru persoane au murit în sudul Ucrainei, după izbucnirea unui incendiu într-o unitate spitalicească în care sunt tratați bolnavii de COVID-19.

Mai exact, este vorba despre o secție de terapie intensivă de la Spitalul clinic regional pentru boli infecțioase din Zaporizhzhia, iar printre cei decedați se numără un tânăr doctor și trei pacienți. Alți doi pacienți au suferit arsuri și s-au intoxicat, a precizat Ministerul ucrainean de Interne, potrivit Euronews, citat de B1 TV.

Flăcările au izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi, la parterul spitalului cu cinci etaje, unde erau tratați pacienții cu COVID-19.

Serviciile de urgență au sosit la fața locului și au început imediat demersurile pentru evacuarea a opt persoane din calea flăcărilor, inclusiv a celor doi pacienți răniți. Autoritățile au anunțat că focul a fost stăvilit și lichidat la ora locală 00.19.

A fost începută o anchetă pentru a cerceta o eventuală „încălcare a regulilor de securitate la incendiu” și pentru a stabili cauza exactă a flăcărilor, a mai confirmat ministerul ucrainean.

Ulterior, parchetul general ucrainean a anunțat că l-a reținut pe principalul responsabil al spitalului în ceea ce privește aplicarea standardelor de stingere a incendiilor. Examinările medico-legale au scos la iveală că toate cele patru victime au murit din cauza șocului provocat de arsuri.

„Lucrul cel mai de speriat este că această tragedie s-a întâmplat în spital, într-un loc în care oamenii se însănătoșesc”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, adăugând că „statul va corecta situația astfel încât să prevină” tragedii similare în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri