Caută
Close this search box.

Incendiu puternic, cu risc de deflagraţie, la un depozit cu materiale electrice din Bistriţa-Năsăud

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţa, la o hală situată în localitatea bistriţeană Nepos, în care erau depozitate materiale electrice, intervenţia pompierilor având un grad ridicat de dificultate, ţinând cont de faptul că, în paralel cu operaţiunile de localizare şi lichidare a focarelor, a fost necesară protejarea continuă a unui rezervor de combustibil din zonă.

Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la instalaţia electrică a unei autoutilitare garate în hala cuprinsă de incendiu.

„În această dimineaţă, în jurul orei 01.35, dispeceratul integrat ISU SAJ – Bistriţa-Năsăud a fost informat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că pe raza localităţii Nepos a izbucnit un incendiu la o hală de materiale electrice.

Conform primelor informaţii ajunse în urma apelurilor pe numărul unic de urgenţă, incendiul era deja în faza de ardere generalizată la nivelul acoperişului şi, din fericire, nu erau persoane surprinse în interior”, informează ISU Bistriţa-Năsăud.

La locul indicat, au fost direcţionate de urgenţă cinci echipaje de pompieri cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala de intervenţie la înălţime şi un echipaj de prim ajutor SMURD, precum şi autospeciala de primă intervenţie şi comandă din cadrul subunităţii năsăudene. Pompierii voluntari din cadrul SVSU Feldru au sprijinit intervenţia cu un echipaj care încadrează o autospecială de stingere.

Potrivit ISU, citat de Agerpres, în momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la hala de depozitare instalaţii festive, în care erau garate şi cinci autoutilitare cu braţ cu nacelă.

Ardea acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, aparatură de măsură şi control, instalaţii festive de iluminat, un generator electric, pompa de la un rezervor cu motorină, în totalitate trei autoutilitare şi celelalte două în procent de aproximativ 30%, precizează sursa citată.

Prin limitarea propagării incendiului la vecinătăţi, pompierii militari, pompierii voluntari din Feldru şi personalul care îşi desfăşoară activitatea în acel obiectiv au reuşit protejarea celei de-a doua hale, ce se întinde pe o suprafaţă de 400 mp, situată în apropierea celei cuprinse de flăcări, în care erau depozitate instalaţii festive de iluminat şi un rezervor cu motorină de 5.000 l, precum şi biserica ortodoxă, dispensarul medical şi o clădire ce aparţine primăriei, mai arată ISU.

Intervenţia a avut un grad ridicat de dificultate, ţinând cont de faptul că, în paralel cu operaţiunile de localizare şi lichidare a focarelor, a fost necesară protejarea continuă a rezervorului de combustibil, cu perdea de apă, pentru împiedicarea producerii unei deflagraţii, menţionează sursa citată.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la instalaţia electrică a unei autoutilitare garate în hala cuprinsă de incendiu.

Forţele de intervenţie au fost retrase succesiv în jurul orei 6.00, după lichidarea focarelor şi evacuarea bunurilor din zone de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri