Caută
Close this search box.

Incendiul de la Institutul „Matei Balş”. Cercetarea procurorilor e gata. 33 de persoane audiate, camere ridicate

balş

Procurorii şi poliţiştii criminalişti au terminat, vineri, cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. În cauză, va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului.

„Până la acest moment, în cauză au fost audiate 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia iniţială, precum şi rude ale victimelor”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) transmis Agerpres.

La Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii.

Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN.

„Totodată, în cauză au fost ridicate dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi s-a dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2”, arată sursa citată.

Se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri