Caută
Close this search box.

Incident grav la Sinaia. Ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova

Un incident a avut loc, luni, la staţia de epurare a SC Hidro Prahova din Sinaia, în urma căruia ape uzate neepurate ar fi ajuns în râul Prahova, informează Apele Române.

Potrivit sursei citate, peretele exterior al bazinului decantor primar al staţiei de epurare a SC Hidro Prahova SA din Sinaia s-a prăbuşit în timpul execuţiei unor lucrări de reabilitare şi extindere a staţiei efectuate de către operatorul de apă-canal.

„Astfel, ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calităţii apelor, întrucât staţia are capacitate mică şi preia atât ape uzate menajere, cât şi ape pluviale.

În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare. Echipele noastre s-au deplasat la faţa locului şi au prelevat probe de apă”, precizează Apele Române pe contul de Facebook.

Directorul general al Hidro Prahova, Adrian Semcu, a declarat, pentru Aggerpres, că o nouă staţie de epurare este în curs de realizare la Sinaia, în aceeaşi incintă unde se află staţia veche, investiţia făcând parte din masterplanul de apă-canal finanţat prin POS Mediu.

Apele Române anunţă că, după rezultatele analizelor de apă, Inspecţia Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii pe care poluatorul o va plăti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri