Caută
Close this search box.

Ioan Bolborea, sculptorul de casă al PSD, vindea alama la preţ de bronz

ioan bolborea

Poliția Capitalei a anunțat punerea sub acuzare a artistului plastic Ioan Bolborea, pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și percheziționarea domiciliului și atelierului acestuia.

Surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că este vorba despre sculptorul Ioan Bolborea, implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri legate de calitatea monumentelor făcute în Capitală, în urma încheierii mai multor contracte cu Administratia Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Acuzațiile aduse de polițiști se referă la faptul că Bolborea s-a angajat sa realizeze mai multe monumente de for public, sculptură din material definitiv bronz, însă acesta ar fi urmărit executarea acestora din materiale de calitate inferioară, cauzând beneficiarului un prejudiciu in valoare totală de aproape 18. 000.000, potrivit comunicatului remis.

Ancheta a pornit după ce Administrația Monumentelor și Patrimoniului Artistic din cadrul Primăriei Generale a depus plângere, au explicat sursele G4Media.ro.

În toamna anului 2017, monumentul de for public „Împăratul Traian”, amplasat pe Calea Victoriei nr. 12, pe treptele Muzeului National de Istorie, a fost vandalizat.

Mai exact, lupoaicei i-a fost ruptă coada. Pentru a remedia situația, Primăria Capitalei a luat statuia pentru a o repara. Acela a fost momentul în care experții au observat că materialul folosit pentru operă era banala alamă.

Pentru realizarea lucrării, municipalitatea condusă de Sorin Oprescu a plătit în 2012 suma de 200.000 lei (42.553 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri