Caută
Close this search box.

Ioan Niculae a revenit din Italia, dar nu-şi plăteşte salariaţii

ioan niculae

Miliardarul Ioan Niculae, care riscă aproximativ 17 ani de închisoare într-un dosar de corupție și evaziune fiscală, al cărui protagonist este, a fost plecat pentru o vreme la Milano, în vederea urmării unui tratament medical, după ce s-ar fi infectat cu Covid.

Angajații acestuia susțin însă că patronul lor s-a întors în România, însă nu face nimic pentru a rezolva problema angajaților lui, care protestează zilnic, de la începutul acestei săptămâni.

Niculae are un proces important, ajuns la ultimul său termen, privitor la fapte de corupție și evaziune fiscală. Procurorii DNA au documentat nu doar o presupusă cumpărare de influență, ci și faptul că miliardarul ar fi încercat să obțină la comandă o hotărâre de Guvern care să îi favorizeze afacerile cu îngrășăminte chimice.

Totul a dus la un prejudiciu care se ridică la zeci de milioane de lei. Niculae a lipsit, însă, de la proces, pe motiv că ar urma un tratament medical în Italia, după ce acesta s-a infectat cu noul coronavirus și s-a aflat vreme de mai multe zile într-o stare de sănătate destul de problematică.

Acum, angajații lui de la Combinatul Chimic “Donau Chem” susțin că patronul lor s-a întors de câteva zile în România și că știe despre toate problemele pe care subordonații lui le au în ultima perioadă. Cu toate acestea, el refuză să le plătească salariile restante.

Există totuși posibilitatea ca el să se prezinte la solicitarea Prefecturii Teleorman, în Comisia de Dialog Social, la care este invitat pentru data de 9 februarie. Până atunci însă angajații lui și-au asumat greva ca program zilnic.

Marți, conducerea combinatului și-a dat demisia în bloc, astfel că toate controalele începute de instituțiile județene nu au avut impact. Cu toate acestea, atât Garda de Mediu, cât și Direcția de Sănătate Publică susțin că muncitorii au perfectă dreptate să fie nemulțumiți, că acolo se întâmplă de mai mult timp nereguli grave și că sunt necesare sancțiuni.

ITM Teleorman urmează să-l convoace la o discuție pe patronul combinatului, pentru a explica niște nereguli identificate pe linia respectării contractului colectiv de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri