Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European. Totul se va desfăşura în format de videoconferinţă.

Conform agendei şefului statului, joi, de la ora 13.00, Klaus Iohannis va participa, prin sistem de videoconferinţă, la Summitul Partidului Popular European (PPE), iar de la ora 16.00 la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Vineri, de la ora 10.00, preşedintele Klaus Iohannis va lua parte la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferinţă, potrivit news.ro.

Pandemia de coronavirus, printre subiectele ce urmează să fie abordate
”Agenda discuţiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 şi acţiunea în domeniul sănătăţii, cu accent pe lecţiile învăţate din criza curentă, consolidarea rezilienţei UE în domeniul sănătăţii şi al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătăţii, precum şi aspecte privind cooperarea internaţională în domeniu”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, la discuţii vor fi abordate securitatea şi apărarea, îndeosebi cooperarea la nivelul Uniunii Europene şi complementaritatea UE-NATO, dar şi aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene – o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică.

124 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here