Caută
Close this search box.

Ion Cristoiu susţine că Incendiul de la Institutul „Balş” a fost provocat pentru privatizarea Sănătăţii

ion cristoiu

Jurnalistul susține că incendiul de la Institutul „Matei Balș” convine actualului guvern care vrea să privatizeze sistemul de sănătate. Ion Cristoiu lansează și o nouă teorie a conspirației fără să aducă nici o probă, bazându-se pe deducții șchioape, crede Newsweek.

Acesta invocă „TeFeLiști”, lucrătorii de la SRI care vor să facă mitinguri în fața sediului PSD. PSD este, în opinia „maestrului” Cristoiu un partid pur și nevinovat, deși senatorul lor Streinu-Cercel a condus două decenii Spitalul Matei Balș.

Cristoiu duce diversiunea până la capăt. El nu își asumă cu subiect și predicat: o mână criminală a pus intenționat focul. El spune – am auzit, se zice, circulă pe Internet etc. Și, din lașitate, concluzionează că opinia publică crede, deja, că la Matei Balș a fost mai mult decât un accident.

„De ce e atât de mare interes de a abate atenţia de la adevărul privind cauzele incendiului?

Pe internet circulă intens ipoteza unui incendiu provocat dinadins pentru a justifica privatizarea Sistemului de Sănătate, privatizare amânată din 2012 de teama reacţiei populare.

Privatizarea e visul de ani întregi al bandiţilor care pândesc Sistemul public de Sănătate ameţind la gândul ce profituri uriaşe ar putea obţine.

Eu nu cred că s-a ajuns cu ticăloşia până acolo încât să moară oameni carbonizaţi de dragul unei privatizări.

Cred însă că adevărul e dinadins ascuns pentru a se putea pune pe seama sistemului public de Sănătate cauzele incendiului.

Există însă un mare pericol în această afacere.

Ca Diversiune de ascundere a adevărului privind cauzele Tragediei adînceşte în opinia publică suspiciunea că la Matei Balş a fost mai mult decât un accident”, scrie Cristoiu în textul „ De ce se ascunde adevărul deja știut despre Cauzele incendiului de la Matei Balș? Pentru a se putea crea condițiile trecerii la privatizarea Sistemului de Sănătate!”.

În 2015, Cristoiu scria că tragedia de la Colectiv a fost „Operațiunea prin care Klaus Iohannis a pus mîna pe puterea absolută în România de la finele lui 2015”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri